Uncategorized

Vizita e Stoltenberg, Shekerinska: Mesazh se jemi në rrugë të mbarë

Vizita e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg të enjten në shkup…

Vizita e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg të enjten në shkup, është cilësuar nga ministrja e mbrojtjes Radmilla Sheqerinska si mesazh se në 6 muajt e fundit, Maqedonia ëhtsë kthyer në rrugën e saj euroatlantike. Sheqerinska vlerëson se vendi ka arritur me sukses  arritur sukses të neutralizojë gjitha lajmet e këqija që përcillte në  vazhdimësi në të kaluarën.
“Kemi arritur që Maqedonisë t’i japim mundësi të re. Vizitën e shohim si që Maqedonia të prezantohet ndryshe, si shtet që i zgjedh problemet e veta dhe punon për prioritetet e saj”, tha Radmilla Sheqerinska, ministre e mbrojtjes.
Emri ishte problem për antarësim në NATO që para dhjetë vitesh vlerëson Sheqerinska, e cila akuzoi sot ekzekutivin e kaluar se ka shtuar listën e problemeve që duhet të zgjidhen nga qeveria aktuale . Mes probemeve Sheqerinska numëron presionet ndaj administratës, lirinë e mediavedhe pavarësinë e gjyqësorit.
“Nuk është e vërtetë se problem I vetëm për antarësim në NATO, është emri. Mjafton të lexohen dokumentet nga NATO që nga viti 2014 e do e shihni se lista e problemeve, është më e gjatë. E në këtë listë gjithnjë e më rralë përmendej problemi me fqinjin jugor”, shtoi Sheqerinska.
Sheqerinska thotë se në takimin me Stoltenbergun do të tregojë se cfarë është bërë gjatë kësaj periudhe për modernizimin e armatës dhe për planet për të ardhmen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*