Paditet kryeprokurorja shqiptare, një ish prokuror e akuzon për shpërdorim detyre

Uncategorized

Paditet kryeprokurorja shqiptare, një ish prokuror e akuzon për shpërdorim detyre

Dy prej tyre, prokurori i Elbasanit Dritan Gina dhe ai i Durrësit Agron Gjana, fillimisht kanë bërë rezistencë, duke mos pranuar të largohen nga posti, por më pas janë tërhequr. Madje, Dritan Gina, së cilës iu shkakua nga puna edhe bashkëshortja Rovena Gashi, ka bërë kallëzim ndaj prokurores së përgjithshme, duke kërkuar që t’i bëhet edhe test për shëndetin mendor.
“Sot u paraqita për të bërë kallëzim penal ndaj Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme, Arta Marku, si dhe kam kërkuar gjykimin e padisë civile në të njëjtin proces për cenim të figurës time si profesionist. Arta Markun e kam kallëzuar për shpërdorim detyre parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal. Është kompetencë e Krimeve të Rënda për shkak të subjektit”, tha Dritan Gina, ish-drejtues i prokurorisë së Elbasanit.
Po ashtu Gina pretendon se kryeprokurorja Marku ka rrezikshmëri të lartë shoqërore dhe për këtë arsye ai i kërkon kolegëve tek krimet e rënda ta pezullojnë nga detyra. Padi në gjykatë kundër kryeprokurores Marku ka paraqitur një ditë më parë dhe bashkëshorjta e Ginës, prokurorja Rovena Gashi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Zhurma.net
Proudly powered by WordPress | Theme: NewsBD24 by aThemeArt.