World

Ghouta- Siri, bombardohen 10 spitale, mungon edhe ushqimi

Sipas njoftimeve të Observatorit sirian për të drejtat e njeriut, me seli në Londër, në këto sulme kanë pësuar edhe dhjetë spitale. Vetëm në dy javët e fundit kanë vdekur 126 persona.
Plani për evakuimin e më shumë se 400 persona të sëmure rënde deshtoi pasiqe filluan luftimet. Vetëm 29 e kanë kane arritur te  trajtohen nw spital. Shqetësues për momentin përvec bombardimeve, është mungesa e ushqimit për ata që mbesin gjallë. Më shumë mungesën e ushqimit e vuajnë fëmijët.
“Ata po shohin fëmijët e tyre sesi vuajnë. Ne nuk mund t’i ndihmojmë të gjithë. Prindërit kërkojnë tua shpëtojmë fëmijët, por ne jut hemi të presin. Ata presin evakuimin por në fakt, presin se kush e ka radhën të vdesë”, tha Amani Balour, mjek në Ghouta.
“Fëmija im ishte kaq e dobërt edhe kur lindi. Unë nuk kasha cfarë të ha kur isha shtatzënë dhe vajza ime lindi e dobët. Ajo ka nevojë për ushqim, për qumësht. Sot gjithë ditën ka qarë. Doktorët thonë që I duhet ushqim e unë nuk kam ku ta gjej ushqimin për të”, tha Um Yasen, banore e Ghoutas.
Për rreth 4 vjet e gjysëm, rrebelët kanë nën kontroll veriun e Ghoutas , në periferi të Damaskut dhe ndaj qytetit zhvillohen sulme ajrore intensive. Mijra njerëz jetojnë pa asnjë shpresë teksa ushqimi në qytet, është gjithnjë e më i pakët. Askush nuk ka asnjë plan se cfarë do të ndodhë me ta, pasi evakuimi për momentin, është thuajse I pamundur.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*