Curiosity, Uncategorized

Google këmbëngul në zhvillimin e Inteligjencës Artificiale

Kina së shpejti me qendër të “Inteligjencës Artificiale”…

Google po thellon shtytjen drejt inteligjencës artificiale (AI) duke hapur një qendër kërkimore në Kinë.
Google tha se objekti do të ishte i pari i këtij lloji në Azi dhe do të synojë në punësimin e talentit lokal.
Kina gjithashtu ka treguar mbështetje të fortë për zhvillimin e AI dhe për të arritur në nivelet e SHBA.
Hulumtimi në inteligjencën artificiale ka potencial për të përmirësuar një sërë teknologjish, nga makinat vetëlëvizëse dhe fabrikat e automatizuara në produktet e përkthimit dhe softueri i njohjes së fytyrës.
Në një blog post në faqen e internetit të kompanisë, Google tha se qendra e re kërkimore ishte një pjesë e rëndësishme e misionit të saj si një “kompani e parë AI”.
“Nëse një zbulim i madh ndodh në Silicon Valley, Pekin apo në ndonjë vend tjetër, AI ka potencialin për ta bërë jetën e të gjithëve për të gjithë botën”, tha Fei-Fei Li, shefi shkencor në Google Cloud AI dhe Machine Learning.
 Qendra kërkimore, e cila bashkohet me objekte të ngjashme në Londër, Nju Jork, Toronto dhe Zyrih, do të drejtohet nga një ekip i vogël nga zyra e tij ekzistuese në Pekin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*